Condamnarea lui Sadam la moarte, o eroare regretabila…

de Sorin Platon 

Nu se pune problema daca este sau nu vinovat (stiind ca dreptatea este intotdeauna doar de partea celui ce o imparte) ci a manierei fara scrupule a jandarmului mondial (USA) in a transa unilateral problemele globale. Cu riscul de a surprinde pe multi afirm ca asasinarea lui Sadam nu se va face (la ordinul ocupantilor irakienilor) ca o reactie vezi doamne la nu’s ce masacre etnice comise in urma cu mai multi ani (apropo, nu am auzit sa fi fost condamnat vreun american pentru masacrele ce le practica intensiv USA de la Hiroshima incoace..), acestea (masacrele) fiind doar mobilul, ci pentru un scop mult mai pervers si anuntator de „vremuri viitoare” mondiale grele…
Sadam reprezinta sfidarea unui stat national independent la adresa unui agresor extern, chiar si atunci cand acesta se autointituleaza jandarm mondial..
Exista riscul ca paternul (modelul Sadam) sa se transforme intr-un brand ce sa genereze simultan o revolta mondiala generalizata de contestare a „leader-ului”..
In cocluzie se doreste demontarea din fasha si darea unui semnal ca vremea independentei, indiviziunii, autodeterminarii nationale mondiale a trecut si ca totul si toate sunt la cheremul unei atitudini (entitati) de „stapan mondial de sclavi”. Mai vorbim noi in curand, daca veti considera acum ca nu am dreptate…!! Solutii?: 1.Sprijinirea renasterii bipolaritatii sau multipolaritatii mondiale; cinic vorbind, perioada „razboiului rece intre USA si URSS a generat o lume de zeci de ori mai sigura ca in prezent. In acest sens este de incurajat sudarea si intarirea Europei unite, in paralel cu sprijinirea unei activitati contestatare (de raportor) din partea Chinei si Rusiei la „activitatile dezinvolte” americane. 2.O resuscitare a influientei organizatiei mondiale a tarilor nealiniate.

3.O „guerila” mondiala pasnica (protestatara) a societatii civile pe tipicul actiunilor „Green Peace”, la adresa intereselor globale ale USA.

Ca exemplu va invit sa va readuceti aminte (pentru cei ce ati stiut-o) ce randament pozitiv a avut promovarea de actiuni protestatare pe filiera KGB (acum nu analizam moralitatea ci efectul) in perioada inarmarii (anii 80) vestului cu rachete balistice nucleare cu raza scurta si medie de actiune. Toata Europa a fost blocata de aceste manifestatii, in final, la presiunea strazii, adoptandu-se tratatele START de limitare a numarului de ogive si vectori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s