O lume super-controlata, la rascruce de drumuri


Reflectam zilele trecute asupra seninatatii si usurintei prin care presedintele Bush trateaza efectele crizei financiare mondiale pornite din propria ograda… Omul nost’ este super relaxat, distant si plin de emfaza in aparitiile televizate, de te determina sa cugeti ca fie nu-i cu toate acasa, traind intr-o lume a lui proprie, fie …se bazeaza pe ceva… Si mi-am adus aminte apoi de documentarul legat de posibila conspiratie in doborarea turnurilor gemene din New York, 9.11, in care acelasi prezindent „sci-fi”, in plina campanie de bombardare kamikaze a propriilor cetateni-infrastructura, se desfasura bine mersi la o intalnire „la nivel inalt” intr-o gradinita…iar soaptele consilierului lui personal la ureche, cu referire la gravitatea situatiei ce tocmai se derula (cica America era sub un ipotetic asediu) l-au lasat la fel de apatic, calm si zambitor-tamp ca si pana atunci…. Mi-am zis atunci, cu siguranta este o manareala a regizorului-scenaristului documentarului, ca prin logica mea ar fi fost aproape imposibil ca un om cu reponsabilitate pentru o tara continent sa aiba un astfel de feed-back suprarealist… Dar coroborand informatiile din mass-media despre Bush si politica imperialista americana, studiind istoria recenta, mai ales cu referire la ascensiunea USA in postura de jandarm mondial, am ajuns la o concluzie socanta si nonconformista in acelasi timp, doar lipsa de timp si motivatie facandu-ma sa nu o astern intr-o constructie logica pe parcursul a cateva zeci de pagini, aici prezentandu-va doar concluziile…

Intr-o lume mai controlata decat se pare la o prima aparenta, nimic nu se poate intampla in afara planului prestabilit de cercul managerial suprem. Nici chiar crizele, posibil economice, ori de alta natura. Intr-o lume in care banul este creat la comanda…la cerere, necesitate, ordin, si nu prin mecanisme transparente de echivalare in produse, servicii, etc, acesta corupe tot si toate. Ca atare cand manageriatul considera ca este in interesul sau sa reseteze sistemul, provocand o criza pandemica, acea criza se va produce…imediat…. In aceasta logica criza anilor 20-30 din USA nu a aparut din senin. Nu piata, sau erorile pietei a creat-o…Criza a fost creata chiar de conducatorii-beneficiarii sistemului, pentru o continua si permanenta inrobire si manipulare a societatilor de oameni simpli pe care le conduceau si le conduc. La fel si cu recenta criza fianciara din USA. Aceasta a fost creata si amplificata din nimic, exact dupa cum din nimic au inventat teroristi si Osame Bin Ladeni, axe a raului…. Totul se reduce la un grobian si simplist egotism, iar „vechilii” se comporta de facto ca si cum au drept de viata si de moarte asupra intregii planete. In acest fel si prin aceasta prisma trebuie sa interpretam in continuare tot ce ni se serveste sub titulatura de efecte ale globalizarii. Suntem mintiti din toate partile si unghiurile. Suntem indopati pana si digestiv cu concepte mincinoase fara fond (e-uri atat de daunatoare) de am ajuns ca specie pe margine prapastiei din punct de vedere psihologic-genotipic-fenotipic (populatii de grasani, cancerigeni, degenerati, monstrii).

Traim astfel, din aproape in aproape o lume indusa a urii, alieanarii si minciunii, iar starterul-paternul ne este impus de cei ce cu adevarat conduc sociatea globala. Pentru acestia nu suntem oameni ci procente populationale…numere. Ca atare se impune sa ne organizam „rezistenta din munti” ca o forma de protest si combatere. De batut nu putem bate sistemul, pentru ca acesta are puterea sa ne ingroape pe toti odata, de mai multe ori…dar cel putin sa le aratam ca le intelegem miscarile bicisnice, ca le dezavuam, si in masura posibilitatilor ca-i izolam…

Ma intreb oare ce surprize ne mai rezerva in continuare generatia de leaderi occidentali de teapa lui Bush? Am vazut agitat spectrul incalzirii globale, dar pe logica de mai sus nu-l mai cred. Am auzit de gaura in stratul de ozon, de meteoriti ce ne vizeaza, de ozn-uri ce asediaza psihic tot mai frecvent comunitati umane din emisfera civilizata, am auzit de necesitatea imperioasa a combaterii axei raului (mai mult sau mai putin islamic)…dar incetul cu incetul nu mai cred…si nu mai credem NIMIC…. Iar politicienii nostri nu fac nimic altceva pentru a indrepta situatia decat incearca sa imite grosolan, pana la punct si virgula, conduita sefilor lor …masonici…, pentru o cat mai lunga prezervare a propriilor beneficii aristocratice….

Da. Viata este complicata. Dar mai este cumva. Este si curva si rea. Am ajuns sa-mi para rau ca m-am nascut ori ca am generat nasterea copiilor mei ce vor experimenta in vivo ororile si nedreptatile ce ne sunt harazite… Sa ma refugiez in credinta oarba nu pot, studiind mult, am sesizat falsitatea si a meseriei bisericesti (ce este intr-un concubinaj codosh cu explotatorii)… Ce imi mai ramane si ce ne mai poate ramane de facut ci viata noastra in aceasta situatie?… De tradus i-am tradus, dar nu cred ca avem, cel putin inca, acul de cojocul sursei primare a raului….ce iata, apoi ne infesteaza uniform pe toti…TOATA LUMEA adica…

Sa mai vedem…. Sa mai intelegem….

1=
PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la O lume super-controlata, la rascruce de drumuri

  1. neAnonim zice:

    Biserica adevărată este acolo unde doi sau mai mulţi creştini se întâlnesc şi dicută despre Dumnezeu. Restul sunt instituţii. Toate supuse eşecului şi atacurilor întunecatului. Lururile converg către o anumită direcţie pentru că aşa trebuie să se-ntâmple. Mai important e ca noi să înţelegem asta şi să ne pregătim din timp…

    Apreciază

  2. Maria Barbu zice:

    erata;”superficiala”

    Apreciază

  3. Maria Barbu zice:

    @agkelos,

    ma iarta, prietene, ca am fost poate supericiala in exprimare. Nu de credinta ma rup, pentru ca ar insemna sa ma rup de Dumnezeu, ci ii reprosez Bisericii pactizarea cu puterea lumeasca. Si cand fac acest repros te rog sa ma crezi ca ma doare!

    Apreciază

  4. agkelos zice:

    Trebuie sa fiu de acord cu tine. Sunt lucruri care le poate observa oricine isi deschide putin ochii. Din pacate eu nu sunt in masura sa ii studiez intr-atat incat sa ii pot arata cu degetul. Ma multumesc sa studiez pentru mine si sa-i trag de maneca pe cei din jurul meu care ma cred pe cuvant fara a trebui sa le demonstrez stiintific raul care li se intampla si de care sunt constienti dar care sunt educati sa il ignore.

    Inca o data ai aratat ca esti un om care merita tot respectul.

    Maria, nu te pot contrazice dar te rog sa studiezi putin inainte sa arati cu degetul. Cand spui Biserica incearca sa izolezi pentru ca risti sa arati cu degetul tocmai in directia din care vine o mana de ajutor. Intr-adevar se intampla multe lucruri rele si Biserica nu e nici de departe ceea ce ar fi trebuit sa fie. Totusi… daca vrei sa acuzi biserica incearca sa iti dai seama care parte (dogma) iti vrea raul si care parte iti vrea binele. Cea care iti vrea binele da dovada de prea multa indulgenta, dar lasa aparentele sa te influenteze.

    Apreciază

  5. barbu zice:

    numai prin credinta.voi intelegeti Biserica eminamente politic.pacat!

    Apreciază

  6. Maria Barbu zice:

    Draga Sorin, e adevarat si trsit ceea ce spui tu! DA, lumea in totalitatea ei este contro;#lata iar Raul este calculat si distribit cu „buna” stiinta, dar convingerea mea este ca ne putem salva, insa numai cu titlu individual! Si nu prin Biserica, care mi se pare ca este, din pacate, complice la aceast Rau mondial!

    Apreciază

Lasă un comentariu