Vaiete (turistice) neconsolate..


Tot turismul de la Marea Neagra romaneasca, azi chitzaie si se smiorcaie cu lacrimi de crocodil cum ca „bate vantul” prin statiuni, iar unde „nu bate vantul” romanshii si romulanii sunt tare stranshi la punga, nemaiproducandu-le deverul scontat la hectar,…ori poate prea acontat…

Firea rapace si hagi-tudosista a intreprinzatorului roman din turism, ca o copie la scara a intregii natiuni de altfel.., prin preturi astronomice, dezinteres, neprofesionism, prin „merge si asha”, conditii subprecare de igiena-alimentatie, servicii mediocre, lipsa de viziune si promovare a dus in 20 de ani la falimentarea de facto a turismului litoral, la crearea unei adevarate antireclame pentru Romania ca si jucator de turism din aceasta bransha, inclusiv romanii saturandu-se de atata furaciune.. romaneasca.. „Cu catzel si cu purcel”, astfel tot leatu national finanteaza turismul si bugetele unor tari ca si Bulgaria, Ungaria, Croatia, Muntenegru, Ucraina, Egipt, Tunisia si altele, fugind ca si respectivul de tamaie de orice concept si produs turistic made by own country..

mamaia2009

Cand a vrut alde „TUI” sa preia in concesiune suprafete si logistici, pentru a investi bani si a aduce apoi prin circuite turistice consumatori din lumea civilizata, au primit un HOO in piept, cat ei de mare.. Nu se putea veni asa, fara dreptu’ platit la „bulibashii” nationali sau locali, ba sa mai „strice” si piata prin investitii si ieftinituri.. Lasa ca asa TUI-stii au preferat Bulgaria, care stie acum sa stoarca orice cent din picaturile de Mare Neagra, pe cand „ai nostri” raman neconsolati cu aia (turismul) in mana si cu tone de lacrimi alcolizate in mustatzi … plus cu eternul „pishalaul din portul Mangalia” (am vazut cu ochii mei cum tevile de canalizare menajera aduceau rahatii matelotilor oraseni exact la danele portului turistic..).

Antagonizarea romano-romana cuprinde cu pashi marunti intreaga societate, capitolul turism fiind doar un mic detaliu al acestei saga de tip „muc si sfarc” (capa,spada & sfada).. Aici ne-au adus cei 20 de ani de democratie originala, ca vorba aia… „astia nu vor reushi sa varuiasca ori sa strice, cat a construit Ceausescu”..

udrea

1=

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Vaiete (turistice) neconsolate..

  1. Pingback: Şi totuşi, există Speranţă… « Sfinxul

Lasă un comentariu