La vremuri noi, tot noi…


Cat de multe poti citi doar dintr-o poza daca esti cat de cat alfabetizat cu semiotica, cu psihologia, filozofia…

-vedem centrat si central un om ce nu se mai satura de viata, nu numai ca nu lasa locul sau din societate la randul altora, dar o vrea acaparata pe toata (societatea daca ar putea) pentru el si numai pentru el; nimic nu mai conteaza pentru ca vanitatea sa-si atinga scopul; operatii estetice peste operatii estetice ce fac un om de 70 de ani sa para de 45-50…oare de ce?…botox, implanturi dentare, tratarea chirurgicala a calvitiei, tratamente pentru potenta masculina…oare pentru ce toate astea? Se crede sau se vrea omul nemuritor si asimilabil imagistic zeilor? Omul asta este in varful piramidei lui Maslow si totusi vrea mai mult…Mai mult ce si pana cand? Aceasta inseamna de fapt democratia occidentala, o cale de instaurare soft a unor adevarate neocase dinastice? Adica unii (desteptii) sunt „predestinati” sa conduca definitiv pe altii (prostii)? Pe ce considerente de performanta? Ca s-au nascut mai demult si sub o zodie norocoasa?…

-tabloul imaginii este menit sa denote o bucurie generalizata a maselor pentru victoria adevarului adevarat si binelui bun, dar oare asa si este?… Oameni ecstatici pentru o cauza straina lor, legat de care viata lor nu va suferi nici o mutatie extraordinara din orizontul banalitatii zilnice, oameni spalati pe creier sa reactioneze pavlovian la proiectia fantasmagorica a secretei propriei parveniri, oameni invatati sa se bucure virtual pentru bucuria altuia, desi neimpartasit…Oameni transformati in legume de un sistem stramb de valori, ce au ca unic coeficient de performanta banii…viscerele…si spiritul ce tinde spre ZERO….

Berlusconiule! Asculta comanda la mine… Esti un tapir codos decrepit ce nu meriti inocenta si idealismul tinerilor din jurul tau… Mars inapoi la lojile tale masonice de doi bani si nu ne mai obosi!

1=

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la La vremuri noi, tot noi…

  1. Pingback: „Raspundem ascultatorilor” (13.04-25.04.08) | PLATON

  2. Pingback: Raspunsuri la comentarii (25.04-05.05.08) | PLATON

  3. Maria Barbu zice:

    Berlusconi e un golan, un shmeker, un ticalos imbogatit! Din pacate, aceasta moda a liderilor politici de top, proveniti din mahalaua politica, nu trece mai repede, ca deja a facut mult prea mult rau!

    Apreciază

  4. scepticul zice:

    Berlusconi este un „self-made man”, a plecat de la zero si a facut avere. Poate un „aristocrat” de rasa era mai cumpatat…

    Apreciază

  5. N. Raducanu zice:

    Preocupant este si faptul ca din fostele 12 partide ce intrasera cu reprezentantii lor in Camera si Senat de data aceasta au ramas doar trei, din care doua importante, iar al treilea – insignifiant. Majoritatea pe care Partidul lui Berlusconi o are acum in Camera si Senat ii va permite sa faca reformele liberale promise : scaderea impozitelor pe averi, pastrarea companiei Alitalia de aviatie ce ere pe punctul de a fi achizitionata de Air France, si in primul randm curatirea strazilor orasului NApoli de gunoaie. NIci economia Italiei nu o duce prea bine, asa incat mostenirea primita de Berlusconii (73 ani) nu e usoarem mai ales ca nici Veltroni nu va lasa opozitia sa taca.,Ma indoiesc insa ca Dupa acest succes il Cavaliere va da ascultare sfaturilor pretioase date de dl. dr, Sorin Platon de la Cluj.

    . <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<napoli<na

    rA

    Apreciază

Lasă un comentariu