Critica politicianismului o fi tot o forma de politicianism :/ ?


Treceam azi prin buricul targului clujean, Piata Mihai Viteazul pentru cunoscatori, si ce credeti ca mi-a fost dat ochilor neplacut sa vad? In mijlocul traficului de oameni spre si dinspre hala agroalimentara trona fudul ca turnuletzele de bulibasa, un cort publicitar electoral cu sigla PDL-ului basescian, evident.. De ce evident? Pai deja este legendat si arhicunoscut pana la nivel de chivutze zarzavagioaice, cum ca pe nisa de marketing politic au fost aruncati de la nivel central circa (plus minus 50 de centi) 8 milioane de euroi negri, la care se adauga insumat celebrul „fifty-fifty” portocaliu local, aferent aprobarii-binecuvantarii vornicului local pentru orice act comercial (business) „liber”.. Si iaca asa ajungem sa fim invadati in intimitate , …pe banii nostri.., de armate de mercenari tineri, mascati in portocale, ce presteaza propaganda desantata cica „voluntar” si numai din convingere pentru basel, apoi cartiere de corturi si corturari lingurari portocalii, adevarate depozite volante de fulare, sepci, pixuri, brichete, faina, orez, zahar, agende, fotografii cu marinari beti, afise mobilizatoare demobilizatoare, hartii ingienice si multe alte item-uri, care de care mai originale si autentice in semnalul doctrinar-programatic purtat in sine, pentru a fi musai apoi transcedat rumegatoarelor votante…

ma doare-n fund 2

Si dupa cum ziceam am trecut pe langa cortul burdusit cu vasnici militanti voluntari postmodernisti-dadaisti, in trecere spre Mc Donald’s-ul unde mergeam la o portie de cartofi prajiti asezonati langa zilnica revista a presei.. Dar inainte sa trec de cort mi-a atras atentia un avizier „ad hoc”, instalat alaturat, in scopul invitarii cetatenilor votanti, probabil la jocul telefonului fara fir… Titlul acestuia era un ..”spuneti-i lui Basescu ce va doare„.. destul de hilar, la prima vedere. Ei bine, imediat in „secunda doi” am vazut o ceata de batranei simpatici, probabil ceva cadre universitare pensionate recent („dupe vorba, dupa port”), ce numaidecat mi ti-au trecut la mazgalirea unei scurte „dureri” pe panotaj.. Dupa ce s-au indepartat, mort de curiozitate, de ce posibila oda i-or fi adresat marinerului nenicii, m-am facut mai akana, langa cort.. Si acolo se facea ca scria.. ( 🙂 )

ma doare-n fund 1

Dupa ce am tras o portie zdravana de ras, m-am retras pe aliniamentul prestabilit „Namoloasa-Vintzu de Sus”-Mc-Donald’s-Cartofi prajiti-Masa cu vedere spre panotaj… stabilind cu amicul ce ma insotea sa supervizam  reactiile „militantilor voluntari” din momentul cand vor observa grozavia.. Cert este ca pana sa se trezeasca din papuci, activistii de carton a lu’ peste prajit, deja lumea se strangea ca la urs, citind in gura mare textul incriminant.. Intr-un al 13-lea ceas totusi s-au sesizat si cei circa 7 militantistozauri, fiind alertati de traficul nesanatos si rasetele haha-hohotite venite din zona avizierului.. Au venit deci dansii (nenicii si tantile) au citit, s-au uitat bovin unii la altii si au facut fetze-fetze, ca si cum ai prinde un militar in postul de santinela dormind.. Au shushotit apoi ceva  in surdina, au dat niste telefoane, s-au tot itit in zona, dandu-si ca la un semnal unii jos salopeta portocalie pentru a trece in secunda imediat urmatoare in multime, drept oameni normali si simpli, incercand din rasputeri sa prinda un moment prielnic, cand sa nu fie niciun „fraier de civil” in zona pentru a rupe (probabil) hartia „infama”.. N-au putut insa, traficul de oameni naivi, parca ghicindu-le gandul… In schimb atunci au schimbat partitura.. O „galusca umpluta” trecuta recent in straie „civile” de cetatean model, a trecut numaidecat la pircalirea unui alt mesaj dedesuptul primului, ceva de genul (am vazut fugitiv mai tarziu) „sunt un cetatean onest, ce va doreste din nou presedinte; nu luati in seama mesaje ca cel mai de sus ca e scris de dezaxati; noi suntem Romania, noi cei ce va votam, iar restul sunt pur si simplu pleava”, urmat de o semnatura indescifrabila..

Ei asta-i tata cu sondajele de opinie facute la si dupa botul calului, am opinat la unison impreuna cu amicul meu, incercand, fara succes sa imortalizam fotografic corutzoaica asupra faptului .. dar din pacate fara de succes, dansa nerevenind la locul intamplarii, ca orice criminal din teorie, ce se respecta..

Cert este ca la plecare am trecut din nou pe langa cortul buclucas, si-n „plen” le-am batut obrazul gugustiucilor, intrebandu-i daca asa i-a invatat cuplul de comici vestiti Basescu-Boc, ca arata o lupta democratica autentica si fair?!.. S-au codit, iar apoi s-au scuzat, ca in secunda imediat urmatoare sa sara tzatzele cu gura pe mine, pe principiul ca atacul este cea mai buna aparare.. N-am avut insa timp sa ma leg in calitate de organ de control de legalitatea harnasamentului si a bidiviilor portocalizati la cap, dar le-am cerut sa urmareasca in blogul meu acest post, asigurandu-i ca-i dau in vileag, cu toate mizeriile de sub presul pe care-l calareau… De altfel ma astept „in aceasta ordine de idei” la un cor de dezmintiri, injuraturi, sau pur si simplu „explicatii”…

Hai mai dati-va-ncolo de derbedei spalati pe greier! Va veti merita soarta sub dictatura iubitului vostru tatuc, numai sa vi se urce respectivul „monarh neo-nomenklaturist” in cap…. Astept sa va vad scriindu-i ode si atunci, cand, deportati veti fi fiind cu „utc-ul brigadieresc”, la constructia faraonica a viitorului canal Dunare-Bucuresti… Va vaz eu atunci inganand zamabitori …cu naganul in cur… „Hei-rup, hei-rup”!

POST SCRIPTUM.. Cica se zice prin urbe, ca esaloane intregi de membri PDL se vor demobiliza de forma din statutul de membrii cotizanti, pentru a putea fi apoi conspirativ numiti, in posturi de presedinti de sectii de votare ..adevarati lupi la stanile de oi.. De aceea vi se cere vigilenta sporita, dragi cetateni!!!.. Naparcile trebuie lovite mai ales peste cap, ca sa le inactivezi fara daune colaterale..altfel ne dovedesc de tot si definitiv…

1=

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Critica politicianismului o fi tot o forma de politicianism :/ ?

  1. ciprian-borsa zice:

    Domnule Platon este pentru prima data cand intru pe blogul d-voastra. intrebarea mea este : Totusi ce vad clujenii la Basescu?
    Sunt clujenii fascinati de Basescu la fel ca de Funar?
    O fi Clujul un oras academic dar in multe privinte nu se vede

    Apreciază

    • SorinPLATON zice:

      @ciprian-borsa
      Sunt multe de zis. Se poate face si o lucrare de masterat-doctorat din analiza patognomonica, sociologica si psihologica a pacientului Basescu. Din pacate nu am acum timpul, dispozitia si motivatia sa o initiez (lucrarea). Nu uitati totusi ca fiecare pasare, la un moment dat pe limba ei piere… Asa ca nu disperati 😉 Rabdare si tutiun..
      Referitor la o strategie de succes pentru PSD Cluj…va pot spune ca exista dar o voi expune doar daca as fi responsabil cu reconstructia si viabilizarea organizatiei. Dar pana atunci… oamenii nostri tot cu „brauletzul”, sau cum s-o mai numi.. „un pas inainte si doi inapoi..asa-i hora pe la noi…

      1=

      Apreciază

  2. IOAN zice:

    ce strategie poltica credeti ca ar da rezultate pt psd cluj

    Apreciază

  3. IOAN zice:

    va multumesc pentru raspuns

    Apreciază

  4. Mihai Ignorantulignorant zice:

    salutare si dreptate!

    e ciudat ca legea invingatorului se face chiar acolo unde zici tu, la sectii si la numaratoare. pe media sunt cel mult vreo 15% dintre alegatori, adica astia care pot fi manipulati, care, la rindul lor sunt deja arondati sau cu parerile gata-facute. ramin putini pentru manipularea pe televizor si presa scrisa/radio.

    uita-te si la analizele noastre. limbajul nostru e cam greoi, nu curge ca textul tau. In felul in care folosesti termenul „politicanism” e limpede ca esti dintre cei care stiu ce inseamna.

    pari blogger cu state mai vechi. noi avem vreo 10 zile virsta pe blog.
    daca iti place ce scriem, ia de ne promoveaza si revista noastra la tine pe site, te rugam. la un calcul rece nu ai ce sa pierzi. limpede este ca blogul nostru ar avea de cistigat, ca pare ca ai un trafic bun.
    multumim, oricare va fi decizia ta.
    spor in tot ce vrei!
    http://www.ropresident2009.wordpress.com

    Apreciază

  5. nraducanu zice:

    Asta e cea mai nostima postare pe care am citit-o pana acum! Ar fi interesant si care e parerea d-lui prof. Dancu despre cele scrise pe panou. Oare pe dansul unde l-o fi durand cu ocazia acestor alegeri?

    Apreciază

  6. IOAN zice:

    DOMNULE PLATON
    CE PARERE AVETI DESPRE IESIRILE DIN ULTIMELE ZILE PE TELEVIZOR ALE LUI VASILE DANCU?
    ESTE NORMAL SA FI IN PSD SI SA CRITICI PSD-UL IN MOMENTE DIFICILE , DE CAMPANIE
    CE PARERE AVETI DESPRE TEORIA CA EXISTA O FALIE ISTORICA INTRE OAMENII POLTICI ARDELENI SI CEI REGATENI?
    MULTUMESC

    Apreciază

    • SorinPLATON zice:

      @IOAN
      Libertatea opiniei, chiar si in interiorul cazon al unui partid, poate fi o dovada irefutabila ca respectivul partid este o tribuna …democratica. Din alt punct de vedere si anume cel al moralitatii, in functie de gradul de constiinta „la purtator”, fiecare decide singur, mai ales la deplina maturitate biologica, daca se concentreaza prioritar pe partea plina sau cea goala a paharului. Altfel d-ul Dancu este un om cu o inteligenta mult peste medie…
      Cele bune,
      1=

      Apreciază

Lasă un comentariu