Aristocratizarea politicii romanesti


Trecem cu vederea ca ambele solutii (Prigoana si Stroe) au fost si sunt la fel de imorale – superficiale, spunand ca s-a creat artificial senzatia unei competitii, in care la fel de artificial tertzii spectatori trebuie sa desemneze eroul negativ , respectiv pe cel ultra-negativ. Si de ce spun ca artificial? Pai deoarece cadrul de accedere intr-o astfel de competitie este stramb si parsiv creat, astfel incat clubul neonomenklaturii politice sa ajunga sa fie penetrat exclusiv de … membrii acestuia si de apropiatii lor. Ce mai tura vura, lui Remus Cernea, fara ai analiza acum calitatile si defectele, din start i s-a pus un niet in piept, „judecatorii” identificand chichite birocratic-regulamentare hilare, printr un mecanism de altfel similar celor prin care in urma marilor licitatii din economie le sunt atasate trucat in apendice un acelasi vesnicizat grup de „investitori”.

De fapt situatia denota ca usa de la intrarea clasei politice romanesti a fost lacatuita definitiv, clasa dominanta transformadu-se intr-o adevarata aristocratie, in randurile careia se accede doar prin inrudirea prin alianta clientelara ori nepotism, iar unde functiile si titlurile se transmit descendentei pe linie de sange. De fapt etapa Prigoana-Stroe reprezinta doar un set din meciul stabilirii sferelor de influenta din interiorul oligarhiei neaose si nici vorba de o transare a reprezentativitatii ori participatiei maselor la desavarsirea actului politic. Iar apoi bla-bla-urile si diareele declarative verbale gen „act de reparatie a mortii tinerilor de la revolutie”, ori „reforma incepe cu mine” sunt pur si simplu praf de copt sau de gandaci aruncat in ochii maselor paupere sclavagizate.

https://sorinplaton.wordpress.com

Niste mizerabili astia din clasa politica, de iata, trebuie de urgenta si in intregime reformati… Eventual se impune imperios sa identificam un sistem societar autoguvernabil in care politica (clasa politica) sa fie abolita.. Sunt mai multe de zis pentru a face o analiza patognomonica a acestei scene, dar mi-e o greata profunda si oricum stiu ca vorbesc degeaba, ca lasii mei concetateni oricum nu vor lua atitudine (mamaliga NICIODATA nu explodeaza, chiar si pusa pe foc..)..

1=

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Aristocratizarea politicii romanesti

  1. Viorel Maerean zice:

    Referitor la imaginile de la Realitatea Tv nu prea e de spus nimic. La noi nimeni nu-si face treaba cum se cuvine ! Ca merge si asa..ca de si-ar face treaba cei platiti pentru a apara legea, probabil ca jumatate din tara ar trebui inchisa…dar sa nu uitam ca si legile sunt ANAPODA facute asa incat nimeni , si daca si-ar dori, nu le poate respecta…probabil ca asa se doreste, iar problema pleaca pe cale de consecinta de la masterea legii. Iar duoa cum putem lesne observa , nu-i facut bine mai nimic…

    Apreciază

  2. Viorel Maerean zice:

    Suntem un popor de oameni „neinformati” ca sa fiu foarte politicos ! Asa-s romanii asa au fost, dar pe viitor poate s-or schimba! Poate nu ! De aceea o ducem cum o ducem!

    Apreciază

  3. Iată adresa unde găsiţi filmul dat şi la Realitatea TV: http://www.youtube.com/watch?v=G_o_BKaJfWk

    Mulumesc.

    Apreciază

  4. Trebuie să vă spun că sunt imagini filmate prezentate la Realitatea TV, prezente şi pe You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=G_o_BKaJfWk

    Apreciază

  5. Bună ziua.

    Vreau să vă rog şi pe dumneavoastră, la fel cum am rugat şi pe alte persoane publice, să spuneţi ce părere aveţi despre faptul că Radu Stroie a fost surprins în campania electorală făcînd cadouri votanţilor din circumscripţia sa, adică celor care urmau să iasă la vot. Ştiţi că acest lucru este atât ilegal, cât şi imoral. Credeţi că merită în urma acestor fapte lipsite de moralitate să reprezinte pe români în Parlament?

    Aştept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră.
    Mulţumesc.

    Apreciază

    • SorinPLATON zice:

      @Paul Octavian Grigoraş
      Stimate domn,
      Daca evenimentul nu a fost dovedit sau corespunzator mediatizat nu reprezinta mai mult decat o frectie la piciorul de lemn a politichiei romanesti. La o adica recent un mariner a furat inmiit mai mult dar societatea a ramas cu praful de pe toba, „cainii de paza ai democratiei” punand de fapt osul la conspirarea furtului „lupului” din stana nationala, in loc sa o apere…

      Apreciază

Lasă un comentariu