Aplecarea noastra bolnavicioasa spre marsavie..


Poate spune ceva inzecirea si insutirea bugetului afectat armatei, politiei, dar mai ales politiei politice (serviciile de informatii) despre deontologia si maniera „europenista” pro civica a unei tari ca si Romania. Poate spune ceva la fel de mult si faptul ca cele mai nesimtit de mari pensii din Romania le au cei proveniti din injusta justitie, din armata pe cai de lemn, boulitie si serviciile parasecrete… Dar in aceeasi masura poate ca beneficiarii acestor privilegii nu au niciun sentiment de tarseala in a le si le exchiba public…Pote ca se simt intangibili, mult superiori „gloatei ingrate de mojici”…

Si cine credeti dvs ca intregeste cercul meschinariei, ipocriziei si cinismului societatii noastre decat, doamnelor si domnilor..jalnica noastra clasa politica? Ei bine politicianismul nostru este si a lor, al politicilor, si viceversa.. Totul se interconditioneaza aici si acum. Traim realitatea unui neoplasm societar moral metastazat. Ei bine numai o societate profund injusta si egoista din partea varfului ei, isi baricadeaza catrafusele mediocritatii si nelegimitatii in spatele fortei brute, a pulanului semianalfabet, in spatele unei institutii denumite pretentios stat, cat mai degraba „cadrul institutional a injustitiei legalizate”…

Ei bine toate astea au un pret, un pret care il vedem materializat in bunastarea reprezentatilor fortelor de represiune in stat, in contrapartida cu foamea lucie a celulei de baza a societatii, maria sa cetateanul. Da stimabililor…am ajuns dupa douzeci de ani de exercitiu al „libertatii si democratiei” sa ne ne trezim cu un aparat de „aparat legea” mai labartat si represiv decat a avut mult hulitul Ceausescu. De fapt abia azi vedem cu adevarat cine sau in favoare cui s-a castigat lovitura de stat din 89.. Ei bine beneficiarii acesteia nu au fost si nu sunt cetatenii… Poate beneficiarii acestei piese de teatru cu recuzita reala, usor ii vom gasi in randurile oligarhiei construite pe scheletul si logica unui stat politienesc represiv. Asa veti intelege de ce pensiile  si salariile „represivilor” nu vor ajunge sub administrare comuna cu a muritorilor de rand.. Poate tot asa veti intelege de ce este nevoie sa demiti cam 1000000 de oameni, profesori functionari, tehnicieni, etc…crescand in paralel cu peste 40% bugetul destinat fortelor de represiune… Si de ce sunt de represiune? Pai ia incercati sa fortati o schimbare democratica in strada a ordinii „de drept”.. ca sa vedeti cati veti scapa neciuruiti, sau in cel mai bun caz relocati la stuf prin Balta Brailei, incadrati prin sentinta la comanda sub titulatura de teroristi…

https://sorinplaton.wordpress.com

Asta e de fapt. Suntem marsavi de la cap si pana la picioare. Suntem asa pentru ca respectivii supresori nu au aterizat aici de pe luna ci au crescut si s-au format din mijlocul nostru… Sunt parte din gena si fenotipul nostru national… Suntem niste scursuri…

1=

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Aplecarea noastra bolnavicioasa spre marsavie..

  1. marius zice:

    Clasa noastră politică este cea pe care a definit-o Caragiale: Pupaţi toţi piaţa independenţei.!!
    La noi a face politică este o incercare de a urca pe scara socială, folosindu-te de aşa-zisul interes public. Intri într-un partid nu pentru o idee , ci pentru a obţine ceva, o funcţie cât de mică. Nu cred că ne vom schimba prea repede. Nu avem o cultură a statului ca instituţie de interes general. Istoric, la noi funcţiile s-au oţinut prin peşcheş, iar în Austro- ungaria prin deznaţionalizare. Aşa că….

    Apreciază

  2. petyk zice:

    Daca nu esti inregimentat intr-o institutie, intr-un partid sau slujbasul unei societati straine puternice este greu sa supravietuiesti….Este un test greu la care sunt supusi romanii fara voia lor, un experiment de care nu aveau, pur si simplu, nevoie. O selectie dictata de argumente dictatoriale pentru formarea unei asa-zise societeti. Ori, calcarea pe cadavre nu e un lucru bun, temelia unei noi societati nu asta cere…

    Apreciază

Lasă un comentariu