De ce credeti ca isi muta ambasada US sediul?!


Printre „laici” a trecut aproape neobservata aceasta informatie, care a provocat insa un mini taifun in comunitatea „fundamentalist-religioasa” (comunitatea serviciilor de informatii nationale si vestice colegiale, dar si adverse). Care ar putea fi un prim set de concluzii?..

platon

Dupa cum stiti de la fizica faza cu nimic nu se pierde, totul se conserva sau se transforma, comunitatea de informatii ante 89 cunoscuta sub brandul semi-horror Securitatea a fost unitatea de masura, catalizatorul, conditia, modulatorul si supervizorul, reducerii (fortate, via „revolutia 89”) a procentului de influenta ruseasca din schema „Romania = 70% rusi 30% americani”, undeva la 50-50% sau 30-70% (inca nu sunt finalizate intelegerile)… Totusi am putea fi tentati sa credem ca procentul antamat rusilor de catre jandarmul mondial este consistent sub 50% in urma unor foarte de impact semnale subliminale trimise pe „piata Obor”.

In primul rand exista baza permanenta de antrenament de langa Babadag/Constanta, apoi baza de formare si instruire a spionajului – contraspionajului militar de la Oradea, baza semipermanenta de aviatie de la Turda, planurile de amplasare a scutului antiracheta, cresterea contingentului romanesc din Afganistan, obedienta proUS a basestilor, secretizarea „inchisorii secrete CIA” din Romania, planul de dotare neargumentat economic sau militar cu avionica F 16 si daca vreti nu neparat ultima faza de pe lista, vizita incognito a sefului CIA Panetta la Bucuresti ieri (un om ce NU IESE mai niciodata din USA, din ratiuni colaterale de siguranta nationala..) construirea unui nou sediu „eco-friendly” unde sa se mute avanpostul cel mai avansat de pe linie a  militarismului american (ambasada), din cadrul „proiectului grandios Warr on Terror”.

platon

De ce s-ar justifica o astfel de investitie acum pe timp de criza inclusiv pentru americani? In primul rand vechiul sediu era pe deplin capusat informativ prin tehnica TO de catre „sovietici”. Si asta era la vedere acceptat si de catre americani, sub forma de moneda de schimb si prima de asigurare pentru rusi, ca se respecta vechiul format convenit dupa 1945 de 70-30% in favoarea „stalinistilor”. Acum pentru cele 30% „credite” ramase in cosul esticilor, probabil ca si cantitatea si calitatea informatiilor lasate volunar sa se scurga vor fi serios revizuite in jos. Ca atare un nou sediu trebuia din start sa fie eclusiv ..”friendly” vesticilor… Dealtfel contraofensiv ruseasca pentru cucerirea prin soft-power a Europei, via un parteneriat strategic cu Germania este la fel de sugestiv. 

Indirect prin toate astea, luand in calcul ca si obligatorie si formarea dupa 89 a unei noi Securitati, poate de 2-3 ori mai vanjoase decat precedenta doar ca pe osatura informationala vestica, Romania a fost preluata de americani (pe postul Israelului intre arabi) de la cine credeti (si pe ce considerent?) ? Nu o sa va vina sa credeti dar analiza americanilor a mers pana hat in WWII cand s-a urmarit eficienta aliatilor Germaniei naziste… Deci in sfarsit avem si un beneficiu dupa atata pedalare (insurectii antihitleriste si dictate) in gol atunci … S-a concluzionat ca desi suntem puturosi, incetuti la minte si moral, tzinem la bataie, adica exact ce va fi nevoie de acum inainte pentru a tine situatia globala sub control in conditiile adancirii fara de intoarcere a crizei de sistem.

platon

Cu alte cuvinte avem rezervat DIN NOU unul din semirolurile negative „candidabile la Oscar”.. Ca istoria se repata deja ne-am obisnuit ca si de un truism…dar sa se repete atat de evident si punctual, deja ne poate da oaresce furnicatiri pe coloana.. Sa intelegem atunci in aceasta logica ca noua AXA  (…axa Bucuresti-Londra-Washington pe care infantil o anunta Basescu) este predispusa a fii invinsa intr-un  viitor nou final, de o coalitie avand pe post de dirijor Rusia (si acum si China, Pakistan, Venezuela, Coreea de Nord, etc)? Sa intelegem ca acum astia la cata ura ne-au alocat in cont (noua romanilor), ne vor dizolva cu totul ca si natiune ca si kurzii din Irak si Turcia, sau sa ne impacam cu gandul ca un posibil viitor conflict nu va mai asigura spatiu vital (lume vie) DUPA..

Luand didactic-episteomiologic problema, pentru moment, desi morti de foame si rupti in cur, am reusit sa devenim „totusi si” o tinta pentru arsenalul nuclear rusesc… Si asta departe far away de homeland-ul unchiului Sam… Si cand va spuneam oarecand ca noi suntem prin structura de forma si fond fidel asemanatori cu nord-americanii…

1=

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la De ce credeti ca isi muta ambasada US sediul?!

  1. fanu zice:

    cred că deşi suntem o naţiune prea mică spre a îndestula foamea imperiilor după glorie fără conştiinţă avem se pare din vreme în vreme avem ca ţinut şansa să le grăniţuim interesele aşa ca într un fel de servitute de petrecere către dominare…

    Apreciază

  2. Dupa 89 multi ROMANI neinstruiti Psihologic si Moral EFICIENT si CORESPUNZATOR au PICAT in CAPCANELE foarte bine INTINSE de catre ASASINI ECONOMICI din unele puteri STRAINE foarte bine INSTRUITI si CORUPTI de LUX DRESATI ETC. Acum fiecare Roman de bine va actiona dupa PUTEREA LUI PSIHICA si FIZICA ptr. a se face ORDINE in TARA ! SUCCES !!!

    Apreciază

  3. Silviu cel necajit zice:

    P.S.: interesant blog! mai ales unele poze…sunt atât de sugestive! chiar ai figură de înţelept antic, after all.

    Apreciază

  4. Silviu cel necajit zice:

    Platon, cu tot respectul, pe bune, nu eşti orişicine, dar, tu crezi tot ce scrii acolo? Te citesc şi, fără discuţie, constat că eşti peste medie: inteligent, perspicace, autodidact, citit, informat etc. Aşa că, tot ceea ce scrii, este şi adevărat? Întreaga consideraţie,

    Apreciază

    • SorinPLATON zice:

      @silviu necajitul

      Din nefericire si ghinion pentru mine si noi mi-am asumat rolul de „trendsetter” in ale adevarului. Evident ca si termenul de adevar este un concept suficient de relativ, pentru a avea fiecare un adevar cat de cat propriu.

      „unul dintre egali” (-i antici, ca- prezent mai dificil pe individualismul de pe ulita mondiala)

      Apreciază

  5. Sibilla zice:

    * Plătim o căruţă de bani unor instituţii, cum este Garda de Mediu. Avem şi legi care, teoretic, protejează natura. Practic dăm banii degeaba şi legile nu se aplică atunci când cel care le încalcă este un dulău. Sau căţelul de la Salvamont, care se plimbă prin Reşiţa cu girofar şi sirene. Dacă şeful lui face ce vrea în codrii judeţului, de ce nu ar face şi el ce vrea pe şoselele municipiului ?

    S-a ajuns aici pentru că tremură izmenele de frică pe poliţişti, inspectori de mediu, sau comisari, când se supără „şefu’ ăl mare”. Unii ar vrea să tremure şi ziariştii. Mai ales căţeii care i-au ameninţat pe colegii mei din Reşiţa, atunci când Adevărul de Seară a scris despre ilegalitatea de pe Semenic.

    Am o veste proastă pentru ei. Vom scrie în continuare! Până se trezeşte din somn cineva „de la centru” şi îi pune la treabă pe pechinezii de la Garda de Mediu. *
    Sursa : Adevărul

    Atât că, Ayatolahului, poreclitului pe bună dreptate ŞI TzuicăMan, Frunzăverde Voievod de Caraş-Severino, i se fix…. fâlfâie de : centru, Cotroceni, Victoria, Garda de Mediu, instituţii ale…. nah că era să zic Statului şi mă repetam, zisăi o dată Băsescu…

    Dar, pt că Duduia Nutzi citeşte ANUME bloguri, îi las acilea prin bunăvoinţa gazdei, una bucată răvaş :
    Tanti Udrea, despre Frunză, nu ne explici la * Naşu * ? “Baronul” Funzăverde a refuzat să explice situaţia, trântind telefonul. De două ori.

    Tanti Udrea, despre Frunză, nu ne explici la * Naşu * ? „Baronul” Funzăverde a refuzat să explice situaţia, trântind telefonul. De două ori.

    Sibilla

    Apreciază

  6. eufrosin zice:

    Exact la aceeasi concluzie am ajuns si eu, referitor la viitorul Romaniei ca parte a acestei aliante. Preferam sa antagonizam ursul din spatele gradinii, pentru a satisface elefantul de departe, care oricum se indreapta catre cimitir. Undeva pe Lumea dupa Eufrosin, am atins si subiectul noii ambasade, doar ca din alta perspectiva – iata, l-am gasit. Numai bine!

    La toate s-au gândit!

    Apreciază

Lasă un comentariu